Adobe får nå innsyn i alt du lager og kan bruke ditt arbeid som de vil

Adobe i hardt vær 

Photoshop-brukere fikk en ubehagelig overraskelse dette i begynnelsen av juni 2024.
Legger ut noen henvisninger hvorfor artister er opprørt over Adobes nye vilkår for bruk Adobes siste kontrovers legger bare til haugen av grunner til at de har vært et frustrerende selskap å jobbe med i årevis. Adobes nye vilkår for bruk lar selskapet få tilgang til kundenes innhold gjennom "automatiserte eller manuelle metoder". Selv om det er sant at når vi bruker skytjenester, ofrer vi en viss grad av personvern, blir Photoshop brukt av mange profesjonelle artister til levebrød – og de kan også jobbe med sensitivt eller konfidensielt materiale  

Noen youtube innlegg om tema

Why artists are upset with Adobe’s new terms of service | TechCrunch Minute

ADOBE LOOKS AT YOUR PRIVATE PICS!! Seriously.

Why I’ve had enough of Adobe

 


Ref:  //www.youtube.com/@TonyAndChelsea

Her er Adobes svar: https://blog.adobe.com/en/publish/202...
Her er deres (alt annet enn) Transparency Center: https://www.adobe.com/trust/transpare...
Her er en PetaPixel-artikkel om emnet: https://petapixel.com/2024/06/07/adob...

Adobe oppdaterte vilkårene for bruk, i utgangspunktet deres EULA, for Creative Cloud-programvaren deres (inkludert potensielt Lightroom, Photoshop og Premiere Pro). Denne oppdateringen nevner at ekte mennesker kan se på alle bildene dine, uten noen beskrivelse av begrensninger for det. Nei, de vil ikke varsle deg hvis de ser på bildene dine.

De nevner eksempler på grunner til at de kan se på bildene dine, men disse eksemplene er ikke fullstendige, og vilkårene for bruk lar det være åpent for dem å se på bildene, videoen osv., uansett grunn.

Jeg tror dette er et STORT brudd på personvernet vårt. Hvordan kan jeg redigere bilder og videoer av konfidensielt, ikke-utgitt NDA-utstyr og vite at jeg kan lekke den hemmeligheten til tilfeldige personer hos Adobe? Hva med boudoirfotografer – hvordan forklarer du kundene dine at folk hos Adobe kan se bildene deres? Hva med bilder av barna dine - vil du at folk hos Adobe ser på dem?


ON1 Photo RAW 2024

The Ultimate Photo Editor

som er et godt alternativ til Lightroom & Photoshop, anbefaler å ta en tur innom on1.com å kokke på dette programmet for fotoeditering. Dette ligner i stor grad på lightroom og har mer eller mindre de samme funksjonene som lightroom. I tillegg er en hel dal av funksjonaliteten til photoshop å finne i samme programmet ON1 Photo Editor 

  • Treff: 111